Er det aldersgrense for å bruke EL-sparkesykkel/Hoverboard?

Nei, det er ingen aldersgrense på våre ClassyWalk-produkter.

Regjeringen forenklet regelverket den 10.04.2018 og fjernet unødvendige forbud. I 2014 gjorde regjeringen bruk av små elektriske kjøretøy lovlig i Norge. Nå har de tatt nye skritt og endret regelverket slik at også andre små elektriske kjøretøy tillates, og det er nå de samme reglene for alle slike kjøretøy som for sykkel. Det er ingen aldersgrense, og man kan bruke de samme områdene som syklende og gående.

Klassifisering som sykkel vil innebære at det ikke er godkjenningsplikt, og heller ingen regis­trerings­plikt eller forsikringsplikt.

Du kan lese mer om dette her:

https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/sma-elektriske-kjoretoy-blir-likestilt-med-sykkel/id2596831/

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1990-02-19-119